Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediƫnten in huis en
stel zelf je recept samen.

ONDERHOUD  KOOKPOTTEN

Vóór het eerste gebruik:

  1. Verwijder alle papier en klevers (indien nodig kan de lijm gemakkelijk worden verwijderd met aceton of met gewone plantaardige olie)
  2. Reinig uw nieuw kookartikel met warm water en afwasmiddel, spoel grondig na en droog goed af met een zachte doek
  3. Wrijf uw kookartikel in met een weinig plantaardige olie. Veeg het daarna schoon met wat keukenpapier. We raden aan dit 3 à 4 keer per jaar te herhalen.

Na gebruik:

  1. Laat uw kookartikel altijd afkoelen alvorens het in water te plaatsen.
  2. Was met warm water en afwasmiddel en spoel grondig na.
  3. De kookartikelen zijn ook geschikt voor de vaatwasmachine.
  4. Droog uw artikel altijd zorgvuldig af. Besteed hierbij extra aandacht voor de randen, rivetten en andere kleine ruimtes waar water kan achterblijven.
  5. Om uw kookgerief glanzend nieuw te houden raden we aan af en toe een verzorgend schoonmaakmiddel te gebruiken.

Enkele nuttige tips:

  1. Verwarm uw pan nooit tot alle vloeistof is verdampt. Indien dit toch gebeurt, schakel het vuur uit en probeer nooit de pan van het vuur te nemen vooraleer deze volledig is afgekoeld.
  2. Til uw kookartikel op wanneer u het van het kookvuur neemt.. Sleep of glijd de pot nooit, dat kan het oppervlak van uw kookvuur beschadigen.
  3. Gebruik geen scherpe kookinstrumenten,, zoals elektrische mixers of scherpe messen in uw pan. Dit om geen krassen te maken in uw pan.
  4. Het gebruik van olie of vetstof die niet geschikt is voor hoge temperaturen, kan teervlekken in uw pan veroorzaken. Deze zijn erg moeilijk te verwijderen.
  5. Wees extra voorzichtig wanneer u kookt met olie. We raden aan altijd een dekstel te gebruiken (uitgezonderd voor frituren!) om het risico op brandwonden door oliespatten te voorkomen.
  6. Wanneer u frituurt, gebruik altijd een hoge pot en vul de pot nooit meer dan halfvol. Zo vermijdt u het risico op brandwonden door oliespatten. Gebruik bij frituren zeker nooit een deksel, en oververhit uw kookpot nooit!
  7. OM VEILIGHEIDSREDENEN LAAT U TIJDENS HET KOKEN UW KOOKARTIKEL BETER NOOIT ZONDER TOEZICHT. LAAT UW ARTIKEL OOK NOOIT DROOGKOKEN!

Gebruik nooit:

  1. Schoonmaakmiddelen die chloor of bleekmiddel bevatten, deze kunnen de roestvrijstalen laag hard aantasten.
  2. Schurende of scherpe instrumenten om hardnekkige aangebrande resten te verwijderen, deze zullen krassen veroorzaken in het oppervlak.

In geval van: Oplossing
Hardnekkige aangebrande resten Week de binnenkant van de pan eerst met kokend water niet-schurende spons
Licht gele of bruine tint Poets uw artikel met een schoonmaakmiddel voor RVS op de binnen en buitenkant
Regenboogkleuren op uw pan Dit zal automatisch verdwijnen nadat u enkele malen uw pan gebruikt. U kan ook wat azijn aangelengd met water koken in de pan.
Kleine grijze/witte puntjes op het roestvrijstalen oppervlak Kook wat azijn aangelengd met wat water in de pan, spoel en droog goed af.
Kleine witte vlekjes of corrosie op het roestvrijstalen oppervlak Voeg nooit zout toe aan koud water of voedsel, wacht tot het water kookt of het voedsel gaar is.

 

Onze partners


icoon filmpje   Angels Share Angels Share