Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediënten in huis en
stel zelf je recept samen.



HAZENBOUT GEMARINEERD
HAZENBOUT GEMARINEERD

Chef: Albert Verdeyen
Menugang: Hoofdgerechten
Categorie: Wild
Type: Ovenschotel
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad:
Tijdsduur:





Benodigdheden

• 4 mooie hazenbouten
• 300 gram platte kaas
• 2 soeplepels witte rum
• 2 soeplepels curry, bij voorkeur pittige
• 6 middelmatige of 4 dikke tomaten
• 1 komkommer
• 30 gram verse gember
• citroen
• 4 soeplepels olijfolie
• 1 peper
• boter
• zout, peper
Werkwijze

  • De platte kaas in een grote kom en voeg er de rum, curry, het fijngesneden pepertje, zout en peper. Goed mengen.
  • De hazenbouten met de punt van een mes insnijden en in de platte kaas laten marineren gedurende ten minste een uur.
  • Haal de hazenbouten uit de marinade halen, ze in een beboterde ovenschotel leggen en gedurende 40 minuten op thermostaat 210 °C bakken.
  • De komkommer en tomaten schillen en in blokjes snijden
  • De gember schillen en hem over de groenten raspen. Alles goed mengen, overgieten met het citroensap en de olijfolie, zouten en peperen.
  • Serveer met wat gekookte rijst
  • Tips
  • Deze bereiding goed koel opdienen bij de warme hazenbouten.
  • Naar smaak opdienen met thaï- of basmati rijst.







  • Waarderingen ( 0 reacties | 1 waardering)



     


    Onze partners


    icoon filmpje   Angels Share Angels Share