Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediënten in huis en
stel zelf je recept samen.



BBQ Kippenfilet diablo met een voorgegaarde kippenbout Andalouse, aardappellen in de schil met koude groene sla
BBQ Kippenfilet diablo met een voorgegaarde kippenbout Andalouse, aardappellen in de schil met koude groene sla

Chef: Curd Velghe
Menugang: Hoofdgerechten
Categorie: Gevogelte
Type: Bbq
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad:
Tijdsduur:





Benodigdheden

• 4 halve kipfilets
• 4 kippenbouten
Werkwijze

  • Voorbereiding:
    Snij kipfilet in envelop en vul op met weinig diabolo, en prik terug dicht met cocktail prikker. Kruid met weinig saté kruiden. Marineer de kippenbout met andalouse, voorgaren +/- 20-30 minuten op 90°C. Kan tijdens de mise en place, of zelfs daags voordien gebeuren, wel dan goed laten afkoelen.
  • Grillen:
    De kipfilet indirect op laag vuurtje garen....De kippenbouten, juist nog een mooi korstje grillen, vers op de bbq....zo zul je de beste kippenbout grillen, zonder het gekende verbrande resultaat, en zelfs soms nog rauw van binnen.







  • Waarderingen ( 1 reactie | 3 waarderingen )



    lijkt lekker, maar het spuitmondje van de saus tegen het kippenvlees is niet veilig voor besmetting denk ik
    martine Rochtus



     


    Onze partners


    icoon filmpje   Angels Share Angels Share