Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediënten in huis en
stel zelf je recept samen.



BBQ Spare ribs Chili
BBQ Spare ribs Chili

Chef: Curd Velghe
Menugang: Hoofdgerechten, Aperitiefhapjes
Categorie: Vlees
Type: Bbq
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad:
Tijdsduur:





Benodigdheden

• 1.2 kilo carré ribbetjes
• 1 chili
Werkwijze

  • Voorbereiding: Knal heet vuur. Ribbetjes van elkaar snijden. Ribbetjes kruiden met peper en zout, gemarineerd met Chili Devos Lemmens, mag daagsvoordien.
  • Bereiding: Gril de ribbetjes mooi krokant, speel met de hoogte van de rooster, alsook speel met de kooltjes, durf eens de kooltjes vooraan te schuiven, zodoende dat u verschillende temperatuursvlakken hebt op uw rooster. Opgepast, de chili marinade zal carameliseren, mooi goudbruin rond de ribbetjes, dus bij de pinken, laat dit niet verbranden.
  • Serveer tip: Eens klaar leg, de ribbetjes op de warmhoud rooster, zet een dippotje met de chili saus in naast de bbq...en laat iedereen gezellig rond de bbq, de ribbetjes dippen, en smeulen van de beentjes. Echte Bourgondische stijl van het genieten van de lekkernij!







  • Waarderingen ( 2 reactie s | 3 waarderingen )



    Ik zou er zeker een scheutje wok olie bijdoen Het maakt Het vlees sappig & gezien het toch tijdig uit de koelkast moet om temperatuur schommelingen te voorkomen na 1 nacht marineren,tijd genoeg om het vlees te laten uitlekken op een rooster Dus geen verbranding
    the cooking house wife



    Zalig! Ga ik zeker eens uitproberen! Super gemakkelijk.
    ISabelle



     


    Onze partners


    icoon filmpje   Angels Share Angels Share