Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediƫnten in huis en
stel zelf je recept samen.



GEGRILDE KIPFILET MET BREYDELSPEK EN TRUFFELPASTA
GEGRILDE KIPFILET MET BREYDELSPEK EN TRUFFELPASTA

Chef: Johan Deboeverie
Menugang: Hoofdgerechten
Categorie: Vlees, Gevogelte
Type: Bbq, Wok
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad:
Tijdsduur:





Benodigdheden

• 2 kipfilets (dubbel)
• 6 sneetjes dunne breydelspek
• 80 gram mozzarella kaas
• 200 gram boschampignons
• 200 gram verse penne
• 2 el truffelpasta
• 2 bosjes sjalotjes
• 10 gram rooibosthee (losse thee)
• 1 scheutje olijfolie
• ph-kippenbouillon
• 1 dl wijn
Werkwijze

  • Halveer de dubbele kipfilets en snijd ze net niet middendoor. Rol de mozzarella in de rooibosthee en leg in de kipfilet. Vouw dicht en wikkel het Breydelspek er rond. Wrijf in met vleesmarinade en kipkruiden.
  • Grill de kiprolletjes 10 minuten op de BBQ.
  • Kook de penne beetgaar en spoel onmiddellijk
  • onder koud water.
  • Spoel de champignons en scheur ze in stukken.
  • Snijd de sjalotjes fijn. Verwarm een scheut olijfolie in de wok en bak de sjalot met de zwammen.
  • Blus met witte wijn, laat inkoken en voeg er de penne en de truffelpasta bij.
  • Werk af met gehakte bladpeterselie. Serveer met plakjes kip en rasp er de pecorinokaas over.







  • Waarderingen ( 0 reacties | 1 waardering)



     


    Onze partners


    icoon filmpje   Angels Share Angels Share