Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediënten in huis en
stel zelf je recept samen.



SOEPJE VAN OESTERZWAMMEN
SOEPJE VAN OESTERZWAMMEN

Chef: Liliana Rizzuto
Menugang: Soepen
Aantal personen: 4





Benodigdheden

• 30 gram gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)
• 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
• 1/2 sjalot
• 125 gram oesterzwammen
• 1 liter kippenbouillon
• 10 gram geroosterde pijnboompitjes
• brood
Werkwijze

  • Leg het eekhoorntjesbrood in een kom en laat het 20 à 30 minuten weken in 2 1/2 dl lauw water.
  • Spoel het eekhoorntjesbrood onder koud water en knijp het uit.
  • Verhit de olijfolie in een pan, voeg de fijngehakte sjalot toe en bak deze al roerend glazig.
  • Snijd de verse paddenstoelen in reepjes, voeg ze toe en laat ze al roerend zacht worden.
  • Voeg het eekhoorntjesbrood toe.
  • Voeg vervolgens de warme bouillon en het weekvocht toe.
  • Laat de soep op een laag vuurtje zacht koken gedurende 30 minuten en roer af en toe.
  • Mix nu de soep in de blender.
  • Kruid naar smaak.
  • Werk de soep af met enkele pijnboompitjes, de korstjes en enkele druppels marsala.
  • Serveer de soep met een sneetje geroosterd brood.
  • Marsala:
  • Likeurwijn uit de steek van Trapani, zowel geschikt als aperitief als als dessertwijn, met een alcoholgehalte van 18°.







  • Waarderingen ( 0 reacties | 1 waardering)



     


    Onze partners


    icoon filmpje   Angels Share Angels Share