Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediƫnten in huis en
stel zelf je recept samen.



ASPERGECAPPUCCINO MET GARNAALTJES
ASPERGECAPPUCCINO MET GARNAALTJES

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Voorgerechten
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad:
Tijdsduur:





Benodigdheden

• 1 bussel asperge
• 1 eetlepel ph-kippenbouillon
• citroen
• 8 eetlepels alpro soja cuisine
• 8 eetlepels geklopte room
• 4 eetlepels gepelde garnalen
• nootmuskaat
• kervel
Werkwijze

  • Schil de asperges, snijd ze fijn en houd de puntjes apart.
  • Kook alles - behalve de puntjes - in gezouten water gedurende ongeveer 4 minuten.
  • Giet ze af en bewaar 5 dl kookvocht.
  • Voeg hier 1 eetlepel groentebouillon aan toe en laat vervolgens ijskoud worden.
  • Spoel de asperges onder ijskoud water.
  • Mix (liefst in een blender) de asperges ultrafijn met het groentesap, de Alpro soya Cuisine en een beetje citroensap tot een schuimig geheel en breng dit vervolgens op smaak.
  • Stoom de puntjes gedurende 1 minuut.
  • Serveer in kopjes met daarbovenop de geklopte room, de garnaaltjes en de aspergepuntjes.
  • Versier met kervel en bestrooi met een beetje nootmuskaat.







  • Waarderingen ( 1 reactie | 2 waarderingen )



    Superlekkerrrr
    Nathalie



     


    Onze partners


    icoon filmpje   Angels Share Angels Share