Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediƫnten in huis en
stel zelf je recept samen.



ASPERGES MET ZALM
ASPERGES MET ZALM

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Voorgerechten, Hoofdgerechten
Categorie: Vis
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad:
Tijdsduur:





Benodigdheden

• 2 kg asperges
• 4 plakjes zalm
• 2 eierdooiers
• 2 el witte wijn
• 2 el witte wijnazijn
• 200 gram Alpro Bakken en Braden
• bakboter
• 1 dl sojaroom
• 150 gram garnalen
• 2 el gehakte bieslook
Werkwijze

  • Schil de asperges met een dunschiller en stoom ze gaar (2 minuten op 120 graden of koken in de pot).
  • Klop de eierdooiers op een licht vuurtje op met de witte wijn en de azijn.
  • Haal ze van het vuur en werk ze verder op met de gesmolten boter.
  • Laat de room opkoken, haal van het vuur en voeg ze toe.
  • Meng de mousseline met het garnalen mengsel.
  • Schik de zalm op de warme asperges en overgiet met de mousseline.
  • Bestrooi met de bieslook.







  • Waarderingen ( 1 reactie | 2 waarderingen )



    ze hebben er van genoten met een lekker wit wijntje
    rik verstrepen



     


    Onze partners

    •  

    icoon filmpje   Angels Share Angels Share