Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediënten in huis en
stel zelf je recept samen.



ASPERGES OP VLAAMSE WIJZE
ASPERGES OP VLAAMSE WIJZE

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Hoofdgerechten, Aperitiefhapjes
Categorie: Vegetarisch
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad:
Tijdsduur:





Benodigdheden

• 4 eieren
• 1/2 dl water
• 2 kg asperges
• 1/2 dl sojaroom
• 150 gram bak
• citroen
• 1 koffielepel nootmuskaat
• peper
• snuifje zout
• 4 el gehakte peterselie
Werkwijze

  • Kook de eieren ongeveer 12‘ in kokend water. Spoel ze even onder koud water om ze niet te laten barsten. Laat ze afkoelen en pel ze.
  • Schil de asperges met een dunschiller. Kook ze in flink gezouten water gedurende 8-10‘. Bak ze even aan in een beetje bak- en braadmargarine, doe er een klein beetje nootmuskaat erop.
  • Hak het eiwit en het eigeel apart om een mooier resultaat te verkrijgen.
  • Kook het water samen met de bak- en braadmargarine, wat citroensap, nootmuskaat, peper en zout en sojaroom.
  • Voeg de peterselie en de eieren toe als de saus gebonden is.
  • Serveer de saus rijkelijk bij de asperges.







  • Waarderingen ( 4 reactie s | 5 waarderingen )



    de asperges resept is heel lekker maar ik heb er garnalen bij gestrooid boven de eitjes en veel sucses had dank u piet huizentruyt gr
    verschueren liliane



    Gemakkelijk en heel lekker
    Jenny Mottoul



    een gemakkelijk recept is geslaagd
    Goos jozef



    heel geslaagd en makkelijk recept.
    martine baervoets



     


    Onze partners

    •  

    icoon filmpje   Angels Share Angels Share