Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediënten in huis en
stel zelf je recept samen.



ASPERGES OP VLAAMSE WIJZE
ASPERGES OP VLAAMSE WIJZE

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Hoofdgerechten, Aperitiefhapjes
Categorie: Vegetarisch
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad:
Tijdsduur:





Benodigdheden

• 4 eieren
• 1/2 dl water
• 2 kg asperges
• 1/2 dl sojaroom
• 150 gram bak
• citroen
• 1 koffielepel nootmuskaat
• peper
• snuifje zout
• 4 el gehakte peterselie
Werkwijze

  • Kook de eieren ongeveer 12‘ in kokend water. Spoel ze even onder koud water om ze niet te laten barsten. Laat ze afkoelen en pel ze.
  • Schil de asperges met een dunschiller. Kook ze in flink gezouten water gedurende 8-10‘. Bak ze even aan in een beetje bak- en braadmargarine, doe er een klein beetje nootmuskaat erop.
  • Hak het eiwit en het eigeel apart om een mooier resultaat te verkrijgen.
  • Kook het water samen met de bak- en braadmargarine, wat citroensap, nootmuskaat, peper en zout en sojaroom.
  • Voeg de peterselie en de eieren toe als de saus gebonden is.
  • Serveer de saus rijkelijk bij de asperges.







  • Waarderingen ( 4 reactie s | 5 waarderingen )



    de asperges resept is heel lekker maar ik heb er garnalen bij gestrooid boven de eitjes en veel sucses had dank u piet huizentruyt gr
    verschueren liliane



    Gemakkelijk en heel lekker
    Jenny Mottoul



    een gemakkelijk recept is geslaagd
    Goos jozef



    heel geslaagd en makkelijk recept.
    martine baervoets



     


    Onze partners


    icoon filmpje   Angels Share Angels Share