Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediƫnten in huis en
stel zelf je recept samen.



Aardbeiencake met wafeltje
Aardbeiencake met wafeltje

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Nagerechten, Gebak
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad:
Tijdsduur:





Benodigdheden

• 1 bakje aardbei
• 250 gram bloem (imperial)
• 1 pakje bakpoeder
• 250 gram boter
• 25 gram suiker
• 1 flesje suiker
• 4 eieren

• voor het wafeltje :
• 4 sneetjes oud brood
• 8 aardbeien
• wat suiker
Werkwijze

  • Smelt boter op een zeer zacht vuurtje.
  • Meng eieren met de suiker en de vanillesuiker en klop ze gedurende 20 minuten tot schuim met de mixer.
  • Was de aardbeien met het steeltje.
  • Doe de gesmolten boter (op kamertemperatuur) bij het eierschuim.
  • Roer er voorzichtig de bloem onder met een spatel en voeg het bakpoeder toe.
  • Doe er ook de aardbeien bij en stort onmiddellijk in een beboterde en bebloemde vorm.
  • Bak gedurende 35 a 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Prik er voorzichtig in met een lange naald. Als de cake nog vochtig is moet hij nog 5 minuten in de oven.
  • Serveer met het aardbeienwafeltje en de saus naar keuze.
  • Voor het aardbeienwafeltje :
  • Beleg de sneetjes brood met de versneden aardbeien
  • Bepoeder met bloemsuiker
  • Steek ze zeer kort tussen een wafelijzer.
  • Serveer met de cake.







  • Waarderingen ( 1 reactie | 2 waarderingen )



    Gebruik wat minder boter om een nog beter resultaat te krijgen. Dit basisrecept gebruik ik voor al mijn cakes en lukt steeds! :-)
    kristel



     


    Onze partners


    icoon filmpje   Angels Share Angels Share