Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediënten in huis en
stel zelf je recept samen.



LINZENSLAATJE MET GEPOCHEERD EI EN SPEKSCHUIM
LINZENSLAATJE MET GEPOCHEERD EI EN SPEKSCHUIM

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Voorgerechten
Categorie: Vlees
Type: Slaatjes
Aantal personen: 4





Benodigdheden

• 12 el linzen
• 1 el ph-kippenbouillon
• 4 eieren
• 3 el frambozenazijn
• 8 el olijfolie
• 1 el gehakte bieslook
• 1/2 bieslook
• 3 dl melk
• 3 el gerookte spekblokjes
Werkwijze

  • Kook de linzen gaar in water met 1 el PH groentebouillon en laat afkoelen
  • Giet ze af en houd 2 el sap voor de vinaigrette
  • Meng het sap met olijfolie en azijn en gehakte bieslook
  • Frituur de bieslook
  • Warm de melk met de spekblokjes en laat 10‘ trekken
  • Haal de spekblokjes uit en laat afkoelen
  • Doe de warme melk in de cappuccinomixer en maak het schuim
  • Pocheer de eitjes
  • Meng de linzen met de vinaigrette en het spek
  • Serveer met het gepocheerde ei, gefrituurde bieslook en spekschuim







  • Waarderingen ( 0 reacties | 1 waardering)



     


    Onze partners


    icoon filmpje   Angels Share Angels Share