Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediƫnten in huis en
stel zelf je recept samen.



PLADIJS
PLADIJS

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Hoofdgerechten
Categorie: Vis
Aantal personen: 4





Benodigdheden

• 4 pladijzen
• alpro soya bakken & braden
• bloem
• 1 citroen citroen
• 6 aardappelen
• 500 gram verse spinazie
• 1 teentje look
• 1 bol mozzarella
• 12 schijfjes chorizo
• 1 dl alpro soya cuisine
Werkwijze

  • Maak de vis schoon, snijd de vinnen eraf met een schaar, dep de vis droog en kruid met peper en zout.
  • Haal de pladijs door de bloem en klop de overtollige bloem eraf.
  • Zet een pan met antiaanbaklaag op een middelmatig vuur en smelt de boter tot ze lichtbruin is.
  • Leg de vis in de pan op de velkant (donkere kant) en laat hem 2 minuten bakken.
  • Blus met het citroensap.
  • Kook de aardappelen gaar.
  • Snijd de chorizo in julienne.
  • Stoof de look aan met de chorizo.
  • Voeg de spinazie eraan toe.
  • Voeg de gekookte aardappelen eraan toe wanneer de spinazie gaar is.
  • Plet alles tot een puree met room en boter.
  • Serveer met de pladijs.







  • Waarderingen ( 0 reacties | 1 waardering)



     


    Onze partners


    icoon filmpje   Angels Share Angels Share