Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingredi├źnten in huis en
stel zelf je recept samen.



PRUIMEN IN ARMAGNAC EN SINAASAPPEL
PRUIMEN IN ARMAGNAC EN SINAASAPPEL

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Nagerechten, IJs
Aantal personen: 4





Benodigdheden

• 20 gedroogde pruimen
• 3 sinaasappelen
• 1 kaneelstok
• tijm
• tijm
• 1 dl
• 4 bolletjes ijs
• 4 eetlepels suiker
• munt
Werkwijze

  • Pers 2 1/2 sinaasappelen.
  • Snijd de overgebleven halve sinaasappel in schijfjes.
  • Voeg de pruimen samen met het sinaasappelsap, de suiker, de kaneel, de tijm, de laurier en de armagnac in de stoomschaal en stoom alles gedurende 2 minuten op 100┬░ C.
  • Laat het geheel afkoelen tot het ijskoud is.
  • Serveer de pruimen in de jus en voeg er een bolletje ijs aan toe.
  • Werk af met de verse munt.







  • Waarderingen ( 0 reacties | 1 waardering)



     


    Onze partners


    icoon filmpje   Angels Share Angels Share