Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediënten in huis en
stel zelf je recept samen.



RAKETSLA MET TOMAAT, MOZZARELLA, BARBECUESPEK ‘CROQUE‘
RAKETSLA MET TOMAAT, MOZZARELLA, BARBECUESPEK ‘CROQUE‘

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Hoofdgerechten
Categorie: Vlees
Type: Slaatjes
Aantal personen: 4





Benodigdheden

• 1 zakje sla
• 2 tomaten
• 2 bolletjes mozzarella
• 2 repen barbecuespek dik gesneden ph
• wat italiaanse kruiden
• 4 sneetjes brood
• 4 el balsamicoazijn
• 1 el honing
• 12 el olijfolie
• wat citroen
• wat kervel
Werkwijze

  • Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.
  • Snijd 1 bolletje mozzarella in blokjes.
  • Meng olie, azijn, honing en wat citroensap tot een vinaigrette.
  • Leg 2 sneetjes brood op het werkblad en beleg ze met wat tomatenblokjes, een schijfje mozzarella en de reepjes spek. Overstrooi met wat Italian mix en leg het tweede sneetje brood erop.
  • Plaats de croque monsieur in een machine of in de oven gedurende 5‘ op 180°.
  • Meng de sla met de vinaigrette, de rest van de tomatenblokjes en de mozzarellablokjes.
  • Snij de croques in twee, schik er één per persoon op de sla en versier met kervel.







  • Waarderingen ( 0 reacties | 1 waardering)



     


    Onze partners


    icoon filmpje   Angels Share Angels Share