Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediënten in huis en
stel zelf je recept samen.



RISOTTO MET PEREN, PANCETTA EN GORGONZOLA
RISOTTO MET PEREN, PANCETTA EN GORGONZOLA

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Hoofdgerechten
Categorie: Vlees
Type: Rijstgerechten
Aantal personen: 4





Benodigdheden

• 320 gram arboriorijst
• 80 gram pancetta
• 2 peren
• 160 gram gorgonzola
• 1/2 sjalot
• 40 gram gemalen pecorino
• 1 laurierblad
• 1 takje rozemarijn
• alpro soya bakken & braden
• peper
• zout
• 1 flesje water
• 1 koffielepel ph-kippenbouillon
Werkwijze

  • Stoof de fijngesnipperde sjalot in een beetje Alpro soya Bakken & Braden, snijd de pancetta in fijne reepjes en voeg ze toe aan de sjalot.
  • Snijd de peren (bewaar een halve peer voor de afwerking) in blokjes en voeg deze samen met de fijngesneden rozemarijn toe aan de pancetta.
  • Smelt 40 g Alpro soya Bakken & Braden, voeg de rijst eraan toe en roer goed gedurende 1 à 2 minuten.
  • Voeg er vervolgens een beetje warme bouillon en het laurierblaadje aan toe en roer door de rijst tot alle vocht is opgenomen.
  • Voeg de rest van de warme bouillon er in kleine hoeveelheden aan toe.
  • De rijst is gaar na 14 à 18 minuten.
  • Meng nu de pancetta en ook de gorgonzola eronder en laat de risotto even rusten.
  • Werk af met de pecorino.
  • Snijd de halve peer in schijven, bak ze in een beetje Alpro soya Bakken & Braden en werk daarmee de risotto af.







  • Waarderingen ( 0 reacties | 1 waardering)



     


    Onze partners

    •  

    icoon filmpje   Angels Share Angels Share