Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediënten in huis en
stel zelf je recept samen.



Slaatje van scampi met mangovinaigrette
Slaatje van scampi met mangovinaigrette

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Voorgerechten
Categorie: Vis, Zeevruchten
Type: Slaatjes
Aantal personen: 4





Benodigdheden

• 20 scampi
• sla
• 4 schijfjes gandaham
• 1 mango
• 2 eetlepels fijngehakte basilicum
• 1 eetlepel honing
• 4 eetlepels wittewijnazijn
• 6 eetlepels vandemoortele arachideolie
• 6 eetlepels olijfolie
• peterselie
• olijfolie
• balsamico
Werkwijze

  • Bak de panko goud bruin in ruim olijfolie, voeg op het laatste fijn gesneden koriander toe en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Schil de asperge en snij de kopjes er af.
  • Kook de asperge staafjes gaar in gezouten water en grill ze daarna in een grillpan.
  • Kook ondertussen ook de kopjes gaar.
  • Rol de schijfjes gandaham op tot een sigaar.
  • Serveer alles mooi op bord en werk af met de crèma van balsamico en olijfolie.
  • Pel de scampi, wikkel ze in een schijfje Gandaham en prik ze op een stokje.
  • Snijd de mango in stukken, voeg er de honing, de basilicum, de wittewijnazijn en beide oliën aan toe en mix alles.
  • Kruid met peper en zout.
  • Hak de basilicum fijn en voeg hem toe aan de vinaigrette.
  • Frituur de platte peterselie.
  • Bak de brochettes in olijfolie.
  • Schik de sla op het bord en besprenkel hem met balsamicoazijn en olijfolie.
  • Schik de brochette met het mangosausje op het bord en werk af met de gefrituurde peterselie.







  • Waarderingen ( 0 reacties | 1 waardering)



     


    Onze partners


    icoon filmpje   Angels Share Angels Share