Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland



TEMPURA

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Aperitiefhapjes
Categorie: Zeevruchten
Type: Snacks
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad:
Tijdsduur:





Benodigdheden

• 7 gram gist
• 220 gram water
• 160 gram bloem
• beetje zout
• suiker
• 1 kg mosselen
• 3 sojamayonaise eierdooiers
• 1 mespunt wasabi ( japanse mosterd)
• enkele e druppels gebrande sesamolie
• 3 eetlepels sojasaus
• 1/2 limoen
• 1 eetlepel rijstazijn
Werkwijze

  • Werkwijze:
  • De gist oplossen in het lauwe water.
  • Mengen met bloem, zout en suiker.
  • Gedurende 40 min. laten rijzen en dan weer platdrukken.
  • Eventueel wat water toevoegen.
  • vlees van1 kg Zeeuwse mosselen (type jumbo) kort afgekookt gewoon in water, juist tot ze open gaan.
  • Afwerken zoals een klassieke mayonaise
  • De mosselen door de tempura halen en kort frituren aan 190°
  • Dadelijk krokant serveren met de sojamayonaise







  • Waarderingen ( 0 reacties | 1 waardering)