
Chef:
Menugang: Aperitiefhapjes
Categorie: Zeevruchten
Type: Snacks
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad:


Tijdsduur:








Benodigdheden
• 7 gram gist
• 220 gram water
• 160 gram bloem
• beetje zout
• suiker
• 1 kg mosselen
• 3 sojamayonaise eierdooiers
• 1 mespunt wasabi ( japanse mosterd)
• enkele e druppels gebrande sesamolie
• 3 eetlepels sojasaus
• 1/2 limoen
• 1 eetlepel rijstazijn
• 7 gram gist
• 220 gram water
• 160 gram bloem
• beetje zout
• suiker
• 1 kg mosselen
• 3 sojamayonaise eierdooiers
• 1 mespunt wasabi ( japanse mosterd)
• enkele e druppels gebrande sesamolie
• 3 eetlepels sojasaus
• 1/2 limoen
• 1 eetlepel rijstazijn
Werkwijze
Werkwijze:
De gist oplossen in het lauwe water.
Mengen met bloem, zout en suiker.
Gedurende 40 min. laten rijzen en dan weer platdrukken.
Eventueel wat water toevoegen.
vlees van1 kg Zeeuwse mosselen (type jumbo) kort afgekookt gewoon in water, juist tot ze open gaan.
Afwerken zoals een klassieke mayonaise
De mosselen door de tempura halen en kort frituren aan 190°
Dadelijk krokant serveren met de sojamayonaise
Waarderingen ( 0 reacties | 1 waardering)

