Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 03 328 09 40

Of zoek op ingredi├źnten in huis en
stel zelf je recept samen.



TEMPURA

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Aperitiefhapjes
Categorie: Zeevruchten
Type: Snacks
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad:
Tijdsduur:





Benodigdheden

• 7 gram gist
• 220 gram water
• 160 gram bloem
• beetje zout
• suiker
• 1 kg mosselen
• 3 sojamayonaise eierdooiers
• 1 mespunt wasabi ( japanse mosterd)
• enkele e druppels gebrande sesamolie
• 3 eetlepels sojasaus
• 1/2 limoen
• 1 eetlepel rijstazijn
Werkwijze

  • Werkwijze:
  • De gist oplossen in het lauwe water.
  • Mengen met bloem, zout en suiker.
  • Gedurende 40 min. laten rijzen en dan weer platdrukken.
  • Eventueel wat water toevoegen.
  • vlees van1 kg Zeeuwse mosselen (type jumbo) kort afgekookt gewoon in water, juist tot ze open gaan.
  • Afwerken zoals een klassieke mayonaise
  • De mosselen door de tempura halen en kort frituren aan 190┬░
  • Dadelijk krokant serveren met de sojamayonaise







  • Waarderingen ( 0 reacties | 1 waardering)



     


    Onze partners


    icoon filmpje   Angels Share Angels Share

    Funtear