Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingredi├źnten in huis en
stel zelf je recept samen.



TIRAMISU-IJS
TIRAMISU-IJS

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: IJs
Aantal personen: 4





Benodigdheden

• 500 gram mascarpone
• 2 dl melk
• 1 dl amaretto
• 1 dl koffie
• 3 eierdooiers
• 1 ei
• 100 gram suiker
• 8 boudoirs
• 4 el chocoladeschilfers of hagelslag
Werkwijze

  • Doe de 3 eierdooiers, 1 ei en de suiker in een kom, mix alles tot een smeu├»g geheel.
  • Verwarm de melk, smelt de mascarpone en laat zachtjes koken: blijven roeren !
  • Voeg het mascarponemengsel al roerend bij de eieren.
  • Doe er dan de amaretto en de koffie bij (naar eigen smaak).
  • Laat het geheel afkoelen in de ijskast en doe het daarna in de ijsmachine.
  • Verkruimel de lange vingers.
  • Haal het geheel uit de ijsmachine, meng er de verkruimelde lange vingers onder en de chocolade schilfers.
  • Werk af met hagelslag en cacaopoeder.







  • Waarderingen ( 0 reacties | 1 waardering)



     


    Onze partners


    icoon filmpje   Angels Share Angels Share