Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediƫnten in huis en
stel zelf je recept samen.



VISSOEP
VISSOEP

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Soepen
Categorie: Vis
Aantal personen: 4





Benodigdheden

• 1 kg vis
• 1 1/2 liter water
• 1/2 liter wijn
• tijm
• peper
• zout
• 2 tenen look
• 2 stengels selder
• peterselie
• 1/2 citroen
• boter
• 2 uien
• olijfolie
• 1/2 venkel
• 2 tomaten in blokjes
• 1 ajuin
• 1 stengel prei
• 1 stengel selder
• snuifje saffraan
• 1 soeplepel
• 250 gram kabeljauw
• 250 gram zalm
• 10 scampi
• 200 gram garnalen
• ph wokmolentje
• dille
• brood
• kaas
Werkwijze

  • Maak eerst een bouillon(1 kg graten 1 1/2 liter water 1/2 liter witte wijn tijm en laurier peper en zout 2 tenen look 2 stengels selder peterseliestengels 1/2 citroen boter) :snijd de groenten in grove stukken, stoof alles aan in een nootje boter, giet er de vloeistof op en laat koken gedurende 30 minuten, zet ze opzij en laat ze trekken.
  • Neem een andere pan, maak de olie warm, snijd alle groenten in kleine blokjes en stoof ze aan (behalve de tomaten). Doe er de saffraan en de tomatenpuree bij, kruid goed met peper en zout.
  • Zeef de bouillon en giet hem erover. Laat koken gedurende 20 minuten.
  • Leg eerst de scampi erin, laat even meekoken, de stukjes vis in de soep leggen en de soep af zetten. Schep eerst de vis in het bord en doe er dan het vocht bij.
  • Strooi de garnalen over de soep, overstrooi met dille en werk af met Frans brood met gemalen kaas.
  • TIPS
  • 1. Minder vet
  • 2. Starten met bouillon
  • 3. Dan pas soep maken.







  • Waarderingen ( 0 reacties | 1 waardering)



     


    Onze partners


    icoon filmpje   Angels Share Angels Share