Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediƫnten in huis en
stel zelf je recept samen.

Kookeiland wijn

Deze wijnen zijn niet meer verkrijgbaar.

koksmes

Condado de Oriza
Crianza 2010

Rood
€ 8,99

Herkomst of Origine:

Ribeira del Duero.

Druiven die zorgvuldig geselecteerd zijn uit meer dan 20 jaar oude wijngaarden binnen de grenzen van Olmedillo, Anguix en Villatuelda. Deze geselecteerde druiven zijn zorgvuldig afgewogen en hebben een kleine korrel.

Vinificatie:

Deze wijn heeft een maceratie van 15 dagen ondergaan en is gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur van 28 tot 30° C. Nadien werd deze wijn gedurende 14 maanden in nieuwe amerikaanse eiken vaten gerijpt. De wijn werd gedecanteerd elke 4 maanden en dit om meer zuurstof en expressie te verkrijgen. Nadat de wijn uit het vat werd genomen, bleef deze nog 9 maanden in de fles bewaard.

Proefnoties:

Een zeer diepe karmozijnrode kleur. Aroma’s van bramen, kruiden en gerookt hout. In de mond proef je zwarte bessen, tonen van kruiden en heeft een vlezige textuur.

Aanbevelingen:

Ideaal te serveren bij gebraad, wild en gevogelte. Best opdienen bij 16 à 17°C.

Ayrum Verdejo 2011

Ayrum Verdejo 2011

Wit
€ 6,99

Herkomst of Origine:

Valdepeñas.

Ayrum Verdejo wordt uisluitend gemaakt van Verdejo druiven. Verdejo is een van de meest aromatische druivensoorten het weergeven van aroma’s van bloemen en vruchten. Hoewel het een jonge wijn is heeft een geweldige structuur, dankzij de Verdejo variëteit.

Vinificatie:

De oogst wordt uitgevoerd bij nacht, vooral om temperaturen onder de 10° C te kunnen garanderen en ook om het maximale vermogen uit de Verdejo ras te verkrijgen. Nadien wordt de maceratie met de schillen uitgevoerd bij een lage temperatuur. De tiendaagse fermentatieproces vindt dan plaats bij 16°C en dit om de maximale frisheid en aroma’s te verkrijgen.

Proefnoties:

Bleke citroenkleur met gouden accenten. Op de neus toont het aroma’s van bloemen, venkel en hooi. De wijn is fruitig met hints van perzik en tropische vruchten. Fris en fruitig op het gehemelte.

Aanbevelingen:

Ideaal bij voorgerechten, vis en zeevruchten. Het beste gekoeld opdienen bij een temperatuur tussen de 8 à 10° C.

Onze partners

  •  

icoon filmpje   Angels Share Angels Share