Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediƫnten in huis en
stel zelf je recept samen.



Fazantenfilet met groenten
Fazantenfilet met groenten

Chef: Albert Verdeyen
Menugang: Hoofdgerechten
Categorie: Wild, Gevogelte
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad:
Tijdsduur:





Benodigdheden

• 2 fazantenfilets
• boter
• 2 fijngesneden sjalotjes
• 50 gram worteltjes (julienne)
• 30 gram selder (julienne)
• 1 soeplepel azijn
• 250 gram erwtjes
• 1 laurierblad
• 50 cl gevogeltebouillon
• zout, vers gemalen peper
• bieslook
Werkwijze

  • Stoof de sjalotjes, de worteltjes en de selder in wat vetstof, voeg de erwtjes toe en het laurierblad, overgiet met bouillon en azijn en laat 5 min. op zacht vuur koken.
  • Kruid intussen de fazantenfilets lichtjes en laat ze bruinen in wat vetstof
  • Doe de filets bij de groenten en laat alles nog 20 minuten sudderen.
  • Neem de fazantenfilets uit de kookpot en snijd in sneetjes.
  • Serveer de groenten met de filet, je kan de groenten ook pureren
  • Werk af met wat bieslook
  • Tips
  • De fazantenfilets onder koud water spoelen zorgt ervoor dat de geur van wild weggespoeld wordt die soms de smaak van dit gevogelte ongunstig kan beĆÆnvloeden.
  • Een goeie bordeaux gaat zeker goed samen met fazant.







  • Waarderingen ( 0 reacties | 1 waardering)



     


    Onze partners

    •  

    icoon filmpje   Angels Share Angels Share