Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediƫnten in huis en
stel zelf je recept samen.



Kaaskroketjes met Grimbergen goud
Kaaskroketjes met Grimbergen goud

Chef: Albert Verdeyen
Menugang: Voorgerechten
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad:
Tijdsduur:





Benodigdheden

• 50 gram boter
• 150 gram bloem
• 1,5 dl melk
• 1,5 dl grimbergen goud
• 1 ajuin
• 1 el olijfolie
• 150 gram grimbergen kaas in blokjes gesneden
• peper
• zout
• 2 eieren geklutst
• broodkruim
Werkwijze

  • Doe de melk, de Grimbergen goud, boter, bloem, peper en zout in een pannetje.
  • Zet op een zacht vuur.
  • Steeds blijven roeren en omzetten met een houten lepel tot men een dikke stevige roux bekomt
  • Zorg ervoor dat het geheel al roerend toch even kookt en neem dan van het vuur.
  • Snij de Grimbergen kaas in kleine blokjes en roer onder de dikke roux
  • Zet eventueel terug even op het vuur zodat de kaas onder de roux smelt
  • Bak het uitje glazig (niet kleuren)
  • Roer de ui onder de witte "kaas" saus
  • Strijk het mengsel uit op een licht ingevette schotel tot een dikte van 2 cm
  • Laat het goed afkoelen in de koelkast (of vriesvak)
  • Vorm van het afgekoelde mengsel met vochtige handen de kroketten
  • Haal de kroketjes eerst door het losgeklopt ei en dan 2 keer door het paneermeel
  • Bak de kroketten in een friteuse tot ze lichtbruin zijn en komen boven drijven
  • serveren
  • Laat de kroketjes even uitlekken op keukenpapier, serveer warm
  • tip: de kaas kan vervangen worden door gedroogde ham of garnalen.







  • Waarderingen ( 0 reacties | 1 waardering)



     


    Onze partners

    •  

    icoon filmpje   Angels Share Angels Share