Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediënten in huis en
stel zelf je recept samen.



Patrijs met sjalotten
Patrijs met sjalotten

Chef: Albert Verdeyen
Menugang: Hoofdgerechten
Categorie: Gevogelte
Aantal personen: 4





Benodigdheden

• 2 patrijzen
• boter
• 150 gram sjalotten
• 250 gram champignons
• 1 soeplepel tomatenconcentraat
• 250 ml kippenbouillon
• 200 ml rode wijn
• 3 takjes tijm
• zout, peper
• 500 gram knolselder puree
Werkwijze

  • Kruid de patrijzen zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant en bak hem in de vetstof.
  • Schil de sjalotjes en snijd ze heel fijn, ook de champignons en voeg ze bij de patrijs.
  • Stoof even mee aan en voeg het tomatenconcentraat toe alsook de tijm
  • Giet er de kippenbouillon en de rode wijn over en zet gedurende 35 minuten in de oven, bakken op 190°C.
  • Haal de patrijzen uit de oven en dresseer het bord
  • Serveer de patrijs met wat knolselder puree en de saus
  • Tips
  • Het is erg belangrijk de patrijs van de binnenkant te kruiden, anders zal die nooit genoeg gekruid zijn.







  • Waarderingen ( 0 reacties | 1 waardering)



     


    Onze partners

    •  

    icoon filmpje   Angels Share Angels Share