Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediƫnten in huis en
stel zelf je recept samen.



Rosbief
Rosbief

Chef: Albert Verdeyen
Menugang: Voorgerechten
Categorie: Vlees
Aantal personen: 4





Benodigdheden

• 1 kg rosbief
• 2 dl rode wijn
• 2 dl water
• 3 sjalotten
• boter
• 1/2 koffielepel ph-kippenbouillon
• tijm, laurier, marjolein
• rozemarijn
Werkwijze

  • Smelt de boter hazelnootbruin op een halfzacht vuurtje.
  • Kruid het vlees goed, zet het vuur harder en bak het gedurende 2 minuten aan beide kanten.
  • Zet het vuur vervolgens zachter en laat het nog 6 minuten braden op een zachter vuurtje. Voeg er kleine stukjes aan toe als de boter te donker wordt.
  • Snijd de sjalotten fijn en voeg ze er evenals de tijm en laurier aan toe.
  • Zet het vuur terug lager en laat alles nu nog 15 minuten braden.
  • Haal het vlees uit de pot en laat het rusten onder een laagje aluminiumfolie
  • Zet het vuur opnieuw hoog en voeg er wijn aan toe.
  • Maak met een garde het aanbaksel los.
  • Voeg nu water en bouillon toe, roer goed en laat 5 minuten doorkoken.
  • Snijd de rosbief in dunne schijven en leg ze in een kom.
  • Giet de saus eroverheen en serveer eventueel met een beetje peterselie.







  • Waarderingen ( 0 reacties | 1 waardering)



     


    Onze partners

    •  

    icoon filmpje   Angels Share Angels Share