

Chef:
Menugang: Hoofdgerechten
Categorie: Gevogelte
Type: Bbq
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad:


Tijdsduur:








Benodigdheden
• 4 halve kipfilets
• 4 kippenbouten
• 4 halve kipfilets
• 4 kippenbouten
Werkwijze
Voorbereiding:
Snij kipfilet in envelop en vul op met weinig diabolo, en prik terug dicht met cocktail prikker. Kruid met weinig saté kruiden. Marineer de kippenbout met andalouse, voorgaren +/- 20-30 minuten op 90°C. Kan tijdens de mise en place, of zelfs daags voordien gebeuren, wel dan goed laten afkoelen.
Grillen:
De kipfilet indirect op laag vuurtje garen....De kippenbouten, juist nog een mooi korstje grillen, vers op de bbq....zo zul je de beste kippenbout grillen, zonder het gekende verbrande resultaat, en zelfs soms nog rauw van binnen.
Snij kipfilet in envelop en vul op met weinig diabolo, en prik terug dicht met cocktail prikker. Kruid met weinig saté kruiden. Marineer de kippenbout met andalouse, voorgaren +/- 20-30 minuten op 90°C. Kan tijdens de mise en place, of zelfs daags voordien gebeuren, wel dan goed laten afkoelen.
De kipfilet indirect op laag vuurtje garen....De kippenbouten, juist nog een mooi korstje grillen, vers op de bbq....zo zul je de beste kippenbout grillen, zonder het gekende verbrande resultaat, en zelfs soms nog rauw van binnen.
Waarderingen ( 1 reactie
| 3 waarderingen )
lijkt lekker, maar het spuitmondje van de saus tegen het kippenvlees is niet veilig voor besmetting denk ik
martine Rochtus

