Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediënten in huis en
stel zelf je recept samen.



VLEESKROKETTEN
VLEESKROKETTEN

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Hoofdgerechten
Categorie: Vlees
Aantal personen: 4





Benodigdheden

• 100 gram breydelham
• 150 gram oude kaas
• 250 gram kippenfilet
• 2 uien
• 2,5 dl water
• 1 eetlepel kippenbouillon
• 75 gram boter
• 75 gram bloem
• 1 dl melk
• 1/2 citroen
• peterselie
• 10 gram gelatine
• 1 dl room
• 2 eieren
• olijfolie
Werkwijze

  • Om te paneren:
  • Paneermeel
  • Eigeel met een beetje water
  • Bloem
  • Snijd de kippenfilet fijn, bak de stukjes in een pan in een beetje boter en kruid met peper en zout.
  • Snijd vervolgens de Breydelham fijn en voeg ze eraan toe.
  • Blus alles met water.
  • Voeg de PH Kippenbouillon eraan toe en roer alles goed onder mekaar.
  • Snijd de kaas in schijven en voeg deze toe aan het mengsel.
  • Stoof de uien aan in de boter en voeg er vervolgens de bloem aan toe.
  • Meng alles goed tot een roux en voeg er dan de melk aan toe.
  • Roer nu goed met de garde.
  • Voeg vervolgens extra smaken toe zoals het sap van de citroen en de fijngesneden peterselie.
  • Meng de room met de 2 eigelen en voeg dit toe aan de roux en roer opnieuw goed.
  • Week de gelatine in water en voeg dit eraan toe.
  • Meng alles, wrijf de bakvorm in met een beetje olie en doe het mengsel hier vervolgens in.
  • Laat dit 1 nacht in de koelkast opstijven.
  • Snijd het mengsel in de gewenste vorm en paneer.
  • Laat vervolgens nog 2 à 3 uurtjes rusten in de koelkast.
  • Bak de kroketten ten slotte gedurende 5 minuten in frituurolie op 180° C.







  • Waarderingen ( 0 reactie | 2 waarderingen )



     


    Onze partners

    •  

    icoon filmpje   Angels Share Angels Share